lördag, mars 22, 2014

Tematrio: Snyggingar

Ja, jag vet att jag är sent ute med veckans tematrio men jag vill så gärna vara med ändå denna vecka när temat är snyggingar. Jag är glad och inte alls förvånad att Lyrans noblesser blev inspirerad till en sån idé för hon har också lovsjungit de här två böckerna.

Så här förklarar hon veckans tematrio: "Det har ramlat in en del otroligt snygga böcker i brevlådan den senaste veckan, vilket inspirerat till detta något ytliga ämne. Jag brukar sällan fästa särskilt stor vikt vid en boks omslag, men vissa är ju helt enkelt snyggare än andra. Berätta om tre böcker med snygga omslag - visa gärna bilder!"

Jag håller inte med om att temat skulle vara ytligt, jag tycker att det är viktigt hur bokomslag är formgivna, det är ett slags konstart i sig, tycker jag.

1) Som första bok väljer jag en trilogi, d.v.s. alla tre böckerna i Wergeland-serien av Jan Kjaerstad, eftersom omslagen bildar en helhet. Minns ni hur glad jag blev när jag hittade böckerna på Myrorna?
2) Som nummer två vill jag visa den vackra inbundna nyutgåvan/nyöversättningen av Madame Bovary av Gustave Flaubert där man har valt att låta ett klassiskt konstverk att pryda omslaget.


3) Som nummer tre väljer jag ett omslag som jag också tycker mycket om, nämligen nyutgåvan av Karen Blixens Den afrikanska farmen.