måndag, februari 17, 2014

Tematrio: HBTQ

Veckans tematrio hos Lyrans noblesser handlar om böcker med HBTQ-tema och då vill jag absolut vara med och bidra med tre läsvärda boktips (länkarna går till recensionerna här på bloggen). Den första boken har många av er redan läst och tyckt mycket om men de två andra böckerna har kanske hamnat lite i skymundan trots att de kom ut förra året och är inte dumma alls.


1. Den största dagen är en dag av törst av Jessica Kolterjahn (om ett år i Karin Boyes liv, ett år då hon för första gången börjar leva ut sin homosexualitet)

2) I en människa av John Irving (boken beskriver samhällets resa från allmän sexuell intolerans till att det inte längre är så märkvärdigt om någon är homo, bi eller transa. Förutom att den handlar om rätten till valfri sexuell identitet är det en bok om begär, drömmar, frånvarande fäder och om litteraturens utvecklande kraft.)

3) Spelets konst av Chad Harbach (en basebollroman som också - och i allra högsta grad-  handlar om vänskap, kärlek, homosexualitet, familjeband och om livets och dödens nakenhet).