söndag, februari 16, 2014

Enkätdags!

Boken som jag först parallelläste men som nu plötsligt har uppgraderats till huvudläsning i så hög grad att jag knappt kan slita mig ifrån den, är romanen (?) Allt av Martina Lowden. Jag tänker inte gå närmare in på den just nu (fast jag är helt såld), utan anledningen till att jag nämner den är att det finns en enkät i den. Eftersom det är söndag och eftersom bokbloggare i allmänhet gillar enkäter har jag bestämt mig att ställa (och själv besvara) frågorna här. Ok, då kör vi!

Om du gillar enkäten är det bara att kopiera frågorna till din egen blogg och skriva svaren där. Lämna då gärna, som brukligt är, en länk i kommentarsfältet till det här inlägget så att jag kan gå in och läsa dina svar. Det ser jag fram emot. Självklart går det också bra att svara direkt i kommentarsfältet.

1. Antal böcker jag äger:
Jag orkade inte räkna böckerna. I stället mätte jag hur många hyllmeter fullproppade med böcker jag har: 21 (tjugoen).

2. Senaste boken jag köpte:
Enkelt. Dagens bokinköp är Hjärtat jagar allena av Carson McCullers och Barnmorskan av Katja Kettu.

3. Senaste boken jag läste:
Det nakna ögat av Yoko Tawada, utläst i fredags.

4. Böcker som jag läser parallellt just nu:
Allt av Martina Lowden, Quinnan och Dr Dreuf av Mare Kandre samt ljudboken Kunzelmann & Kunzelmann av Carl-Johan Vallgren. Så sent som igår ingick också Trollvinter av Tove Jansson.

5. Fem böcker som betyder mycket för mig:
Det är svårt att välja endast fem böcker, men här är de! De här böckerna har påverkat mig på olika sätt och särskilt bidragit till att jag är den jag är:

Lille prinsen, Antoine de Saint Exupery
Greven av Monte Christo, Alexandre Dumas
Borta med vinden, Margaret Mitchell
Brott och straff, Fjodor Dostojevskij
Berättelsen om Pi, Yann Martel