tisdag, januari 14, 2014

Tematrio: Tre bra 2013

Precis som Lyran tror jag (och hoppas) att det här är det sista inlägget som handlar om 2013-års böcker men eftersom det finns böcker som inte har fått plats på min topplista men som ändå är mycket bra, kör jag veckans tematrio: Tre bra 2013.


1. Romanen Profeterna vid Evighetsfjorden av Kim Leine (Danmark)
2.  1913 - århudradets sommar av Florian Illies (Tyskland)
3. Romanen Sonen av Philip Meyer (USA)

5 kommentarer:

Anna sa...

Jag körde också några bubblare! Jag kan tänka på Sonen och nästan kräkas, så äcklig fann jag den ibland. Inte sagt att det var en bra bok men, uuuuugha.

Boklysten sa...

Profeterna vid Evighetsfjorden hade mycket hög äckelfaktor. Sonen är jag nyfiken på och måste nog se till att läsa.

Helena sa...

Måste ju erkänna att de tidigare kommentarerna avskräcker mig :)

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Det stämmer att både "Sonen" och "Profeterna vid Evighetsfjorden" innehåller några mycket våldsamma scener men så skildrar de också historiska tidsepoker och platser som inte var särskilt fredliga när det begav sig. Men man kan inte påstå att det är fråga om något frosseri i våld och hemskheter hela romanen igenom, det är det inte.
Romanerna är kanske inget för kräsmagade läsare men jag håller fast vid att de är mycket bra. "Profeterna har fått Nordiska rådets litteraturpris 2013.

Zelly sa...

Jag har inte läst någon av dessa, tack för tipset :)