onsdag, januari 01, 2014

Bokåret 2013 - summering

Bokräkneverket för 2013 stannade på 93 lästa böcker, om jag räknade rätt. Några färre än 2012 men vad gör det, eller hur? Böckerna är skrivna av författare från totalt 26 länder och sex kontinenter, vilket är en fördelning som jag är mycket nöjd med. Fast jag ville läsa mycket norskt i höstas blev det inte så utan de böckerna har jag kvar, som tur är springer de inte bort.

Mest läste jag som vanligt romaner men även noveller, poesi och faktaböcker. Jag tycker att 2013 var ett bra läsår för mig och det bjöd på ett flertal minnesvärda upplevelser.


Sverige: 28 böcker
USA: 13
Tjeckien: 7
Tyskland: 5
Kanada: 5
Finland: 4
Danmark: 3
Polen: 3
Storbritannien: 3
Frankrike: 4
Island: 2
Sydafrika: 1
Australien: 1
Schweiz: 1
Israel: 1
Rumänien: 1
Nigeria: 1
Portugal: 1
Ryssland: 1
Italien: 1
Syrien: 1
Kina: 1
Norge: 1
Grekland: 1
Indien: 1
Brasilien: 1

3 kommentarer:

Linnea sa...

Imponerande många böcker tycker jag! Och vilken fin spridning bland länderna! :)

Erika sa...

2014 blir året då jag ska vidga mina vyer runt om i världen. Tänker haka på "världsutmaningen 2014"

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Det är kul att läsa böcker från olika delar av världen, det berikar och överraskar på ett helt annat sätt. Annas världsutmaning 2014 är en jättebra idé som kan hjälpa många på traven när det gäller att läsa "olika".