lördag, december 28, 2013

Som vanligt har årets läsutmaning gått så där

Som ett slags nyårslöfte lovade jag mig själv att läsa nio hyllvärmande nobelpristagarböcker - och har läst bara fyra av dem (de i grönt). Det har inte funkat med läsutmaningen i år heller, det är bara att konstatera att tidsbegränsade dito inte är min grej. Jag glömmer bort dem, jag läser annat, jag hinner inte, jag har inte lust, jag har sjuttioelva ursäkter till varför jag inte tar och läser just de böckerna som jag själv och alldeles frivilligt har satt upp på listan.
Lärdom av det? Det blir inga (!!!) läsutmaningar för mig under 2014 men jag hoppas att jag läser böckerna ändå.
Lyckas du med dina läsutmaningar?

Vitlöksballaderna av Mo Yan 
Markernas herre av Isaac Bashevis Singer
Den räddade tungan av Elias Canetti
Bockfesten av Mario Vargas Llosa
En ensam människas bibel av Gao Xingjian
Fria män av Halldór Laxness
Kärlek i kolerans tid av Gabriel Garcia Márquez
Bergtagen av Thomas Mann

Döden i Venedig av Thomas Mann