lördag, december 28, 2013

Som vanligt har årets läsutmaning gått så där

Som ett slags nyårslöfte lovade jag mig själv att läsa nio hyllvärmande nobelpristagarböcker - och har läst bara fyra av dem (de i grönt). Det har inte funkat med läsutmaningen i år heller, det är bara att konstatera att tidsbegränsade dito inte är min grej. Jag glömmer bort dem, jag läser annat, jag hinner inte, jag har inte lust, jag har sjuttioelva ursäkter till varför jag inte tar och läser just de böckerna som jag själv och alldeles frivilligt har satt upp på listan.
Lärdom av det? Det blir inga (!!!) läsutmaningar för mig under 2014 men jag hoppas att jag läser böckerna ändå.
Lyckas du med dina läsutmaningar?

Vitlöksballaderna av Mo Yan 
Markernas herre av Isaac Bashevis Singer
Den räddade tungan av Elias Canetti
Bockfesten av Mario Vargas Llosa
En ensam människas bibel av Gao Xingjian
Fria män av Halldór Laxness
Kärlek i kolerans tid av Gabriel Garcia Márquez
Bergtagen av Thomas Mann

Döden i Venedig av Thomas Mann

6 kommentarer:

Anna sa...

Jag ska bara ha en enda 2014 - att läsa från så många länder som jag bara kan. Ser att vi båda läser Steglitsan just nu. Tycker du att pojken liknar Dell i Kanada?

Ingrid sa...

Jag känner igen det du skriver om ... I år blir det ändå en hyllvärmarattack från mig- men jag har inga stora illusioner. Det brukar gå bäst i början när inspirationen är på topp.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Anna: Lite inofficiellt är jag med på din läsutmaning för egentligen är det ju även min strävan att hela tiden läsa böcker från så många olika länder som möjligt.

Ingrid: Ingen uttalad läsutmaning här men en massiv hyllvärmarattack kommer jag att försöka genomföra. Det är ett måste. Mot hyllvärmare!!!!

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Och ja, jag tycker att Theo och Dell liknar varandra. Liknande tematik också, detta med "omständigheter som förändrar livet för ett barn". Intressant.

Anna sa...

Tanken om Theo och Dell kommer från Fru E från början, och nu kan jag inte släppa den när jag läser. Där finns många beröringspunkter.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Jag slogs av tanken direkt när jag kom till stället där Theo skulle placeras nånstans efter mammans död. Som du säger finns det flera beröringspunkter. Vore kul med en analys :-)