lördag, december 07, 2013

En julkavalkad med författare, hattar och djur (del 7)

En tacksam författare att leta bilder på är Ernest Hemingway. Det finns en del udda foton av honom på nätet, det var ganska kul att googla. På den första bilden syns han naken i sängen läsandes The New York Times och med sin hund på golvet vid sidan om sängen. Jag tror att som djurvän är Hemingway mest känd för att ha haft ungefär en miljon katter, men ni ser, han var en hundägare också.

Den andra bilden visar författargeniet hur han sparkar på en ölburk. Det ser ut som en uppvisning av konstiga gångarter i den kända Monty Pyton sketchen, tycker jag.

Ernest Hemingway (foto: George Leavens)

Bara ölburken inte träffar huvudet.
Men mössan skulle nog dämpa slaget.
(Foto: John Bryson, 1959)
Har du något citat av Hemingway uppskrivet? Eller en tanke eller ett minne kring hans böcker? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.


God Jul!

2 kommentarer:

Eva N-m sa...

Jag har inte läst så mycket Hemingway, men jag vet att vi hittade några böcker av honom när vi tömde exets föräldrahem. Jag hade med mig Farväl till vapnen som läsning när vi väntade på att allsång på Skansen skulle börja. en man som satt bredvid oss sa att Hemingway inte passade tjejer. Jag minns att jag tyckte det var synd att slutet på boken avslöjades i förordet.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Jag är egentligen inte heller någon stor Hemingway-älskare, har läst ett par tre böcker av honom. Faktiskt gillar jag Den gamle och havet mest.