onsdag, december 04, 2013

En julkavalkad med författare, hattar och djur (del 4)

Virginia, fantastiska Virginia! Självklart är hon med i min författarkavalkad. Jag gillar hennes prosa (t.ex. Mrs Dalloway och Mot fyren och Ett eget rum), jag gillar bilden av henne och jag gillar att läsa hennes dagböcker. Dem är jag omåttligt förtjust i! En guldgruva för en citatälskare som jag. Ibland roar jag mig med att slå upp dagens datum för alla år som dagboken täcker för att läsa just de anteckningarna. Och så älskar jag Timmarna, både som bok och som film.

Hunden heter Pinka. Inget bra namn för en svensk hund, eller?

Och så hatten då...

Virginia fotograferad av Vogue, 1926. En sorglig bild, visst är den?

Ett halsband med ett Virginia-citat på i julklapp? Ja, tack!


Har du ett favoritcitat, ett minne eller en tanke kring författaren som du vill dela med dig av? Kommentarsfältet är ditt.


God Jul!