tisdag, december 03, 2013

En julkavalkad med författare, hattar och djur (del 3)

Mark Twain (1835-1919) behöver, antar jag, ingen speciell presentation. Men vill ni veta vilken scen ur Tom Sawyer som är min absoluta favorit redan sedan barndomen? Den när Tom ska måla staketet. Den är genial och vansinnigt rolig, tycker jag. Tom är genial! Haha, vilken entreprenör! Hemma hos min mamma i Tjeckien har jag barnboken kvar och det händer att jag bläddrar fram just de sidorna...


Senast jag tänkte på Mark Twain och Tom Sawyer var när jag läste Gone Girl av Gillian Flynn. Ni som har läst denna mäktigt spännande bok vet vad jag menar, ni andra får väl läsa Gone Girl och ta reda på kopplingen själva (det är inte svårt).

Mark Twain (iklädd en mössa) och hans hund filosoferar på en båt. 

Förresten, visst var Twain en riktig snygging som ung.
Har du ett citat av Mark Twain uppskrivet någonstans? Eller en tanke eller ett minne kring hans böcker? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

God Jul!


2 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag gillar citaten. Speciellt det första i raden. Jag gillar också hans "There are three kinds of lies: Lies, damned lies and statistics" (fast det tvistas ju om vem som varit upphovet. Jag vill gärna tro att det var Mark Twain själv...).

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Gillar också det första citatet mer för det är så optimistiskt.

Det där citatet om lögner som du delar med dig av har jag sett förut, det är bra. Kärnfullt. Vi kan gärna bestämma att det är Twain som har sagt det, det känns som att det vore likt honom.