söndag, december 22, 2013

En julkavalkad med författare, hattar och djur (del 22)

Doris Lessing! Tänk att jag höll på att glömma bort henne... Det vore ju ett tråkigt misstag eftersom en författare som hon är i princip självskriven i den här julkalendern. Nobelpristagare, feminist, kattälskare, charmig och ganska egen. Nyligen bortgången (1919-2013). För min del var det tack vare Nobelpriset som jag för första gången läste henne, det var Det femte barnet som jag valde den gången (här). En utmärkt roman som fängslade mig fullständigt. Tyvärr var fortsättningen inte lika bra, men även den läsvärd (Ben ute i världen).

Visserligen är Doris Lessing barhuvad på alla foton som jag har hittat men å andra sidan kan jag i stället för en hattbild bjuda på ett härligt framför-bokhyllan-foto.Har du ett citat av Lessing uppskrivet nånstans? Eller ett minne eller en tanke kring författaren? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.


God Jul!