lördag, december 21, 2013

En julkavalkad med författare, hattar och djur (del 21)

Om man nu vill ha en julkalender med bilder på författare med hatt på huvudet och ett djur i famnen, är få författare ett lika tacksamt objekt som Truman Capote (1924-1984). Hans roman Med kallt blod (här) finns på min lista över höjdarböcker. Jag minns till och med exakt var jag befann mig när jag med stor fascination läste den. Det var under en semestervistelse i Norge. Regnet vräkte ner oavbrutet i två dagar, jag låg i soffan i rummet som hade ett panoramafönster och en vidunderlig utsikt över fjorden. Vinden, vågorna, regnet, de tunga molnen. Soffan var knallröd, Mr Bokmania och jag låg skavfötters i den och läste, läste, läste. Annars är Frukost på Tiffany´s också en favorit (här).

Truman Capote kunde verkligen hålla stilen.


 Har du ett citat av Capote uppskrivet nånstans? Eller har du en tanke eller ett minne kring författaren? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.


God Jul!