måndag, december 02, 2013

En julkavalkad med författare, hattar och djur (del 2)

En annan mycket vacker, mycket konstnärligt begåvad och mycket speciell kvinna vars Alberte-trilogi för alltid har lagt sig nära mitt hjärta är Cora Sandell. Hon är född i Tromsö i Norge och när jag var där för fyra år sedan passade jag på att besöka hennes museum där. Mr Bokmania ville gå till Polarmuseet, jag "hem" till Cora Sandell. Vi var på båda ställena, naturligtvis. Men gissa vad jag minns bäst. Fast nu när det är så mycket prat om Andréexpeditionen (angående Bea Uusmas bok Expeditionen: En kärlekshistoria) önskar jag att jag var lite mer fokuserad på Polarfararna också.

Cora Sandel  i en snygg hatt (1880-1974)

Cora Sandel står till vänster. Hunden heter Leo. 1901

Cora Sandels penna på museet i Tromsö, eget foto :-)


"När man är ung

längtar man ut,

när man är gammal 

längtar man hem."


Har du ett citat av Cora Sandell uppskrivet någonstans? Eller en tanke eller ett minne kring hennes böcker? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

God Jul!