måndag, december 16, 2013

En julkavalkad med författare, hattar och djur (del 16)

Kalenderlucka nummer 16 är tilldelad Ray Bradbury, författaren som har skrivit Farenhet 451. Han har kvalificerat sig till årets julkalender av samma anledning som de flesta andra här, nämligen för att Farenheit 451 orsakade en mindre jordbävning i mitt mentala landskap när jag läste den förra året (se här). En bok som handlar om att det är brottsligt att äga och läsa böcker kan inte vara annat än omskakande. Ibland funderar jag på att skapa en avdelning för mina favoritmästerverk i bokhyllan. Om jag gör det nån gång, står Farenhet 451 där. Och här kommer Mr Bradbury själv: i hatt och med katt.

Har du något bra citat av Bradbury uppskrivet nånstans? Eller har du en tanke eller minne kring författaren? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.


God Jul!