fredag, december 13, 2013

En julkavalkad med författare, hattar och djur (del 13)

Sigrid Undset (1882-1949), författaren till en av världens vackraste kärlekshistorier, romansviten om Kristin Lavransdotter. En stor favorit och en av de böckerna som lämnat varaktiga spår efter sig i mitt hjärta. Annars tyckte jag också om hennes genombrottsroman Jenny (här). På de två första bilderna ser ni Sigrid Undset som ung, först med en elegant hatt på huvudet (här är hon nästan lite lik min farmor, tycker jag, festligt) och sedan med sitt överväldigande hår utsläppt. Jag visste inte att hon hade så långt hår. Helt oroligt, inte sant! Den tredje bilden visar Undset i hennes hem och med hennes hund. Ser gemytligt ut.


Har du också ett minne eller en tanke kring Sigrid Undset att dela med dig av i kommentarsfältet? Eller kanske en favoritrad ur någon av hennes romaner?