torsdag, december 12, 2013

En julkavalkad med författare, hattar och djur (del 12)

Idag säger vi hej till George Orwell (1903-1950), Författaren med stort F och mannen som har förklarat för mig hur diktaturer uppstår och fungerar, vilket jag inte riktigt har fattat innan, trots att jag växte upp under en. Romanen 1984 (här) och novellen Djurens gård (Djurfarmen, här) har verkligen gjort något med mig, något avgörande och väsentligt. Därför förlåter jag honom att han inte en endaste gång lät sig fotograferas med någon typ av huvudbonad. Men han gillade te och hade en hund.

Har du ett citat av Orwell uppskrivet någonstans? Eller har du en tanke eller ett minne kring författaren? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

God Jul!

2 kommentarer:

Eva Nyström sa...

pappa valborgstalade några gånger. 1984 byggde han talet kring Orwells bok, och jag tragglade uttalet av George Orwell med pappa. Han tyckte att namnet var en riktig tungvrickare.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Vilken bra idé din pappa fick där apropå årtalet. Givet! Hoppas det gick bra med uttalet.