onsdag, december 11, 2013

En julkavalkad med författare, hattar och djur (del 11)

Dags att öppna lucka nummer elva. Vem där? Ja, HON! En sällsynt fågel men ack så beundrad, hyllad och idolförklarad av många, inklusive undertecknad. Hennes debutroman har jag läst tre gånger. Donna Tartt, just nu aktuell med en ny roman, hennes tredje på tjugo år: Steglitsan. När det gäller min julläsning så står striden mellan Steglitsan och Min kamp 6. Men om jag ligger i ordentligt kanske jag hinner med båda. Men innan dess en liten bildkavalkad med Donna Tartt som fotoobjekt. Gillar särskilt bilden med renarna.


Har du ett citat av Donna Tartt uppskrivet nånstans? Eller en tanke eller ett minne kring henne? Dela gärna med dig i kommentarsfältet? 

God Jul!


2 kommentarer:

Eva N-m sa...

jag köpte Dem hemliga historien (i pocket på engelska) för pengar jag fick i 30-årspresent av faster och farbror. Så jag vet vilket år den kom. När jag fyllde 40 fick jag en bok av Coetzee (för övrigt en av mina favoriter bland nutida pristagare) av en väninna till mamma. Då hade han fått nobelpriset. Undrar vad jag ska få i år.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Kanske Tartts nya?