torsdag, december 05, 2013

Bokgemet - en praktisk liten pryl


Jag har fått en ny praktisk pryl som jag efter några dagars användning är på vippen att kalla för oumbärlig. Det är en bok- och läs-/surfplattehållare som kallas Bokgemet. Visst, jag har redan en läskudde i knät när jag läser och tänker att ha den när jag sitter i soffan och läser även i fortsättningen, men den är lite för anskrämlig att ha på skrivbordet bredvid datorn.

Eftersom jag ofta läser e-böcker, antecknar jag även elektroniskt och vill därför se anteckningarna när jag sedan bloggar om boken. Eller om det är något jag har på ipaden som jag vill se och bläddra i samtidigt som jag jobbar vid datorn, inte minst på jobbet.

Bokgemet och datorn har blivit polare
En annan fördel med bokgemet är att det är lätt att ta med sig det på exempelvis tågresor. Det får plats i handväskan och gör läsningen på tåget lättare genom att boken eller läs-/surfplattan kommer mera i ögonhöjd, vilket jag behöver eftersom jag annars får ont i nacken. I det här fallet är min läskudde inte något alternativ.

Även om jag hittills bara har nämnt läsning så är det förstås också smidigt att använda bokgemet som ställ när man kollar på teve på surfplattan. Jag säger ju det: en praktisk liten pryl. Och priset? 199 kronor plus frakt. Det går an.