söndag, november 17, 2013

Resultatet av "Hej bokkonsument-testet": Jag är allätaren och bokknarkaren

Det här personlighetstestet Hej bokkonsument! som Marcus på bokbloggen Marcusbiblioteket har knåpat ihop är jätteroligt. Resultatet jag har fått efter att först har besvarat alla frågorna är följande: Jag är allätare och bokknarkare. Det är i och för sig vad jag redan visste men det skadar inte att få sin diagnos svart på vitt. De flesta av påståendena här nedan stämmer mycket bra in på mig, med ett par undantag (det där om Daniel Steel och att all läsning är bra läsning, men låt gå). Jag är mycket nöjd med diagnosen! Funderar på att skriva ut den, rama in den och sätta upp på väggen vid mina överfulla bokhyllor. Som typ ett bevis för att det här med ständiga bokinköp inte är något jag kan rå för:
"Nej det kanske inte låter så glamouröst att vara en allätare och knarkare, men om jag säger såhär då: du är den som bär hela den här underbara jävla bokbranschen på dina axlar.
Det går att se dig på Swecon lika gärna som på Bokmässan lika gärna som på textival eller ett poetry slam (med reservation för viss statistisk felmarginal för det sistnämnde). Poängen är att du är fördomsfri och gillar bra böcker. Och bra böcker är som Pokémon för dig – du måste hela tiden fånga fler. Om du slutade köpa böcker nu skulle du klara åtminstone ett par år av läsning. "Hemska tanke", tänker du nu, "bara 2 år, jag måste köpa fler".
Du har färgsorterad bokhylla ibland, du har alfabetiserad bokhylla ibland. Du har dubbla rader i bokhyllan och böcker utspridda lite över allt. Du har boktipset och goodreads och kan snacka såväl deckare som dikt. Danielle Steel och Daniel Defoe är lika välkomna hos dig.
Du har döpt din unge/katt/hund/partner till Billy efter den kända bokhyllan, eller efter något annat bokrelaterat som typ din favoritkaraktär.
Ingen törs längre ge böcker till dig i present eftersom det är omöjligt för en utomstående att veta vilka titlar du har läst. Du älskar såväl att låna böcker som att köpa.
Du är en bokambassadör som sprider läsglädje och lånar gärna ut böcker. Du skulle kunna ha en väggbonad med texten "All läsning är bra läsning" men du är för busy med att planera inköpen på årets bokrea för att hinna brodera någon sån." (Från Marcusbiblioteket)