måndag, november 25, 2013

De " vuxna" Augustprisvinnarna och jag

Så bra, jag är mycket nöjd med att Bea Uusma och Lena Andersson har vunnit Augustpriset i faktaboksklassen respektive i den skönlitterära. Den ena gissade jag till och med på (Bea Uusma) medan den andra har jag ännu inte läst, så därför gissade jag på P O E i stället. Vilken tur alltså att jag så sent som i förra veckan läste ut Expeditionen: En kärlekshistoria (du hittar recensionen här). Och Egenmäktigt förfarande: En roman om kärlek ligger överst i min bokhög. I kväll måste jag läsa ut vinnaren av Nordiska rådets litteraturpris (mycket priser nu!), Kim Leines Profeterna vid Evighetsfjorden men imorgon ska jag sätta igång med Egenmäktigt förfarande. Har du läst böckerna?

Kul förresten att årets Augustgala var kvinnornas fest! Och så tycker jag att Lena Anderssons tacktal var underbart. Jag tittade på galan live via en länk här på bloggen och det funkade alldeles utmärkt. Undrar om det går att se den i efterhand också? Det var bland annat väldigt trevligt att ta del av kändisläsarnas bokpresentationer.

När de ännu inte vet att de har vunnit, utan sitter i godan ro
och pratar om att det verkar som om de har skrivit samma bok.