lördag, november 16, 2013

Augustpodden: P O Enquist och Lena Sundström i samtal

Årets Augustnominerade författare har blivit ombedda att läsa varandras böcker för att sedan samtala om dem. Samtalen spelas in och resulterar i historiens första Augustpodd, som ett sätt att fira 25-årsjubileet av Augustpriset. Avsnitten publiceras löpande fram till Augustgalan den 25 november. De finns förutom på hemsidan också tillgängliga på iTunes allt eftersom de spelas in.

Eftersom Bokmania i första hand riktar in sig på vuxenlitteratur ska jag publicera podd-avsnitten ur den kategorin. Om du är intresserad av att lyssna på författare nominerade i barn- och ungdomsklassen, hänvisar jag till Augustpodden.

Det är kul att plötsligt kunna följa med hem till några av de nominerade författarna eller bara sitta med på ett hörn på ett kontor eller ett café någonstans och tjuvlyssna på deras samtal.

P O Enquist och Lena Sundström
Idag kan ni, Bokmanias läsare, ta del av samtalet mellan Per Olov Enquist och Lena Sundström. Båda tillhör mina favoriter, jag lyssna r alltid mer än gärna på vad de har att säga. I Augustpodden pratar de om ansvar, sex och politik. Det är spännande! Varför är det så svårt att skriva om sex och tortyr? Existerar kvistfria furugolv? Är det lättare att skriva en roman än en fackbok? Det är några av frågorna de försöker att reda ut.