torsdag, oktober 10, 2013

Alice Munro - ett utmärkt val av Svenska Akademien

Hon är kvinna, hon är novellist, hon är populär, hon är lättillgänglig som författare. Jag är mycket nöjd med Svenska Akademiens val av årets Nobelpristagare, inte bara för att jag för första gången i mitt bokläsande liv lyckades gissa rätt. Jag har läst För mycket lycka och Brinnande livet (recenseras här), Nära hem och Kärlek, vänskap, hat har jag kvar. Det har aldrig tidigare hänt att Nobelpriset i litteratur skulle gå till en novellist, så det är roligt att Akademien tänkte lite i nya banor. Motiveringen var ovanligt kort och begripligt i år: "Den samtida novellkonstens mästare". Ett stort grattis till Alice Munro!

Mina tre Munro-böcker har fått kliva ner från hyllan för fotografering ute i det fria.


SvD bjuder på en av Alice Munros noveller, Brinnande livet. Du hittar den här.

Har du läst Alice Munro?

4 kommentarer:

Jenny B sa...

Ja! Jag har också läst Too Much Happiness, som är fantastisk, samt The View from Castle Rock som också är otroligt bra. Jag ser fram emot att läsa ALLT hon har skrivit!!! Och jag tycker att det är bra att priset har gått till en novellförfattare. I en novell säger hon lika mycket som andra tar en hel bok på sig att berätta.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Jag ser också fram emot att läsa resten.

anju sa...

Thanks for sharing your inspiring blog the information was very useful to my project ….

norton.com/setup | norton.com/setup | norton.com/setup | norton.com/setup | mcafee.com/activate

mathewanderson202 sa...

What a superb post! I have no words to describe this post because everthing is clear with your wonderfull words. I really feel out of world reading your post, it is full of fresh and usefull. I really appreciate, keep the work continue.

norton.com/setup ! norton.com/setup