fredag, september 27, 2013

Bokmässan i korthet - fredag

Idag har jag spanat in en trend. Det verkar vara inne att dela ut tablettaskar med bok- , läs- eller skrivtema. Kul, tycker jag. Halstabletterna mot skrivkramp är godast.


Endast en enda bok har jag köpt idag, den här (har länge velat köpa den. OBS! Handlar ej om att skaffa akvarium):


Dagens gud-jag-tror-jag-dör-upplevelse var när jag plötsligt såg min idol Sofi Oksanen gå framför mig i vimlet. 


Dagens i särklass mycket positiva upplevelse var att lyssna på artisten och numera även författaren Petter. Dyslektiker och stor bokälskare och bokläsare, för att inte tala om hans poetiska ådra som rappare. En klok och ödmjuk man.


Dagens vad-tråkigt-känsla var när jag såg Knausgårds böcker. Synd att ställde in sitt seminarium.


Dagens snygga bokomslag: Orbitor-serien av Cartarescu.


Dagens tv-inspelning: Babel. Bland de utländska gästerna fanns Richard Ford 


.... och Mircea Cartarescu.


Vilken underbar, fullspäckad dag. Och som jag har bloggat under hela dagen (klappar mig själv på huvudet)! Som pricken över i:et kopplar jag av med ett glas rött i hotellets bar. Uppe på rummet ligger min bok och väntar, det är Kerstin Thorvalls biografi jag läser.I morgon är det en ny dag.