onsdag, september 11, 2013

14 dagar kvar till Bokmässan

Det börjar dra ihop sig till årets stora bokfest och för min del har jag läget helt under kontroll. Boendet och tågbiljetterna är bokade sedan länge, seminariekortet ligger i tryggt förvar i köksskåpet och själva programplaneringen är också så gott som spikad (visserligen med ett flertal trippelbokningar men sånt löser sig alltid). Det blir min femte eller sjätte bokmässa i år, så jag börjar känna mig som en gammal bokmässeräv. Men är lika förväntansfull som den allra första gången. Fast jag kommer att sakna Herta Müller. Rumänien har ordet i år och hon är inte med. Hallå! Hur tänkte ni där?

Igår läste jag att invigningstalet kommer att hållas av den nobelpristippade rumänske författaren Mircea Cartarescu och tänkte direkt att vilken tur att jag åtminstone lyssnade på den där radioföljetongen. Måste säga att Roulettspelaren var en fängslande, stark och obehaglig berättelse.


Mircea Cartarescu medverkar vid invigningen av Bokmässan