söndag, augusti 25, 2013

Trosell hos Lerin

Som jag meddelade i morse, skulle jag och Mr Bokmania till Karlstad och Lars Lerins Sandgrund. Det vore nu på sin plats att avlägga en utförlig rapport men eftersom jag träffade min kära bokbloggarkompis Lyrans Noblesser där (vilket var mycket trevligt och halva nöjet) och eftersom hon har hunnit blogga om tillställningen redan innan vi ens hunnit hem till Eskilstuna, gör jag det lätt för mig och länkar till hennes inlägg. Jag hade inte kunnat beskriva eftermiddagen bättre, håller med Lyran fullständigt: det litterära programmet var en besvikelse och dansuppvisningen en pinsam historia, men Lars Lerins konst - ååååhhhhh så fantastiskt!!!

Karlstad och Nils Ferlin hör ihop.


Lars Lerins akvareller


Lars Lerins akvareller


Lars Lerin på scen som "programledare".


Kristian Lundberg läser en text om Aino Trosells författarskap.
Tittar nästan aldrig på oss i publiken.


Linda Olsson och Doris Dahlin samtalar med Aino Trosell
om hennes nyutkomna roman En egen strand. 


4 kommentarer:

Carina Deschamps sa...

Synd att du tyckte så illa om dagen, det har kommit massor med mail och fb-meddelanden med glada rop från en kul fest.
Och det var ju just fest,för att hylla Aino Trosell. Jag läste i den blogg du länkade till en reaktion att Kristian inte pratade om sitt skrivande, men han var ju där för att hylla Aino, inte för att föreläsa om sitt skrivande. Det känns som om du förväntat dig ett djupt litterär program,och inte den fest som vi berättat om på FB och i radio, på Karlstads hemsida osv.
Hoppas att du ändock fann ljuspunkter under dagen!
Varmt,
Carina

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Jag tyckte inte illa om dagen, det är att överdriva, men programmet var inte så bra som man skulle kunna förvänta sig i sammanhanget. Dålig ljudkvalité, störande ljud inifrån lokalen, mycket amatörmässig kvalité på dansuppvisningarna, samtalet de tre kvinliga författarna emellan gick efter en stund på tomgång, KL läste innantill från sin surfplatta som han hade i knät och såg följaktligen ut som om att han blundade hela tiden - det är några exempel. Det var kanske en fest för de inblandade men inte för oss vanligt folk i publiken. Som tur är var vi där mycket för konstens skull och därför var dagen bra ändå.

Lyrans Noblesser sa...

Tack för paketet Ivana, jag lämnar tillbaks på bokmässan!

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Varsågod.