tisdag, juli 16, 2013

Fängslad av tv-serien "Erövraren" - och så är böckerna slut överallt!

Efter att ha sett de två första avsnitten av Erövraren som just nu sänds i svt, är jag fängslad. Jag tycker att den är fantastisk och ser fram emot de ytterligare fyra måndagkvällarna som väntar. Serien är baserad på Jan Kjaerstads trilogi om Jonas Wergeland - som jag inte har läst. Tyvärr, tyvärr, tyvärr men så är det (har bara läst Tecken till kärlek av Kjaerstad). Jag skulle hemskt gärna vilja läsa böckerna nu, men både Förföraren, Erövraren och Upptäckaren är slutsålda. Hoppas verkligen på ett nytryck! Eller helst av allt en e-utgåva som vore perfekt med tanke på böckernas omfång.

Ni som har läst hela trilogin, är det viktigt att läsa böckerna i ordning eller spelar det ingen roll vilken man tar först och vilken sedan?

Jag skulle också vilja veta vad ni som har läst romanerna och nu ser serien tycker. Gör filmatiseringen rättvisa åt trilogin eller är böckerna som vanligt bättre?