söndag, maj 26, 2013

Läskudden har blivit min och mina böckers kompis

Läskudden från BookSeat är testad (se ett tidigare inlägg). Jag hade den som stöd när jag läste de senaste tre fyra böckerna (av varierande tjocklek) samt när jag höll på med surfplattan och måste säga att jag är supernöjd med hur kudden funkar. Den passar mig perfekt.
Om produkten: "The Book seat är en fiffigt designad läskudde, fylld med små kulor som formar sig efter underlaget. Ett perfekt stöd för alla slags böcker och surfplattor! Kudden är mycket lätt och kan placeras som ett lässtöd i knät eller på bordet, och fungerar mycket bra vid i sängläsning."
Innan jag började använda läskudden hade jag egentligen bara en enda tveksam fundering och den gällde bläddrandet. Om boken sitter fast bakom en plexiglasplatta, hur smidigt är det då att vända sidan i boken? Det har visat sig att det inte alls är något konstigt eller struligt med det, utan att det är precis som vanligt. När man greppar bladet för att vända sidan glider det ur, man vänder det och med en lätt handrörelse stryker man det bakom plexiplattan igen, ungefär som man ju ändå gör för att få sidan att fastna i sitt nya läge. Och så läser man vidare.Det är skönt att få ha händerna fria. För mig, som har lite problem med värk i nacken, är det bra att få boken lite högre upp för då slipper jag böja ner huvudet så mycket när jag har boken i knät. Lika praktiskt är det att kunna lägga kudden med boken bredvid sig när man tillexempel ligger på sidan och läser. Ja, möjligheterna är många. Kudden är mjuk och skön att hantera. Jag har valt en beige men det finns många olika färger att välja mellan.

Finns det någon nackdel med kudden? Tja, möjligen priset. En läskudde kostar 349 kr om man beställer direkt på nätet, så i en butik kostar den antagligen ännu mer. Men det kan det vara värt, också om man t.ex. har ont i sina handleder av att hålla en tung bok en längre tid.

BookSeatSverige finns på facebook och där kan man, om man vill, delta i en tävling. Priset är naturligtvis en läskudde i valfri färg. Det enda som krävs är att a) gilla sidan och b) dela med sig av ett favoritboktips inför sommaren. Sedan blir det utlottning bland alla som skrivit i kommentarsfältet där.
 (De tre stora bilderna som visar användningen av läskudden 
har jag lånat från facebookssidan.)