onsdag, maj 01, 2013

Byt böcker 16 maj!

Årets Stora bokbytardagen äger rum torsdagen den 16 maj. Ta med dig en bok hemifrån och byt med någon annan, var som helst, när som helst. På jobbet, i skolan, på bussen, på tåget, på ditt bibliotek, i kvarteret där du bor.

Många bokbytarplatser syns redan på kartan men lägg gärna upp en egen bokbytarplats. Ju fler man blir desto roligare, tycker arrangörerna och jag instämmer.I bokbytardagarnas begynnelse försökte jag själv arrangera bokbyten i Eskilstuna där jag bor, men gav efter två omgångar upp pga tidsbrist. Som tur är, är Stadsbiblioteket i Eskilstuna engagerat och man kan byta böcker där (egna, inte bibliotekets). Så jag gör det lätt för mig och tar mig dit antingen på lunchen eller efter jobbet. Vilken bok jag ska byta bort vet jag inte än, det är tids nog att bestämma. Är också lite "rädd" att det för min del kommer mest att handla om att ge bort böcker och mindre om att ta hem några nya. Jag får väl se.

Tänker du delta i bokbytandet den 16 maj? Var och hur?