onsdag, januari 23, 2013

Vårens måste-läsa-böcker

Många bokbloggare håller just nu på med att lista sina vårens måste-böcker. Här nedan är böckerna som kommer att bli ett läsmåste för mig, de som lockar, hur mycket jag än lovar mig själv att prioritera böcker som jag redan har i bokhyllan. Jag står full av förväntan inför den kommande litterära våren! Vilken bok väntar du åtåligt på?

Beatrice och Vergilius (Yann Martel), Tiggaren och haren (Tuomas Kyrö), Kanada (Richard Ford), Ryssar är såna som gillar björkar (Olga Grjasnowa), Memorandum (Marlene van Niekerk), Människans hjärta (Jón Kalman Stefánsson), Saknade (Merethe Lindström), Torka aldrig tårar utan handskar 2: Sjukdomen (Jonas Gardell), Elefanten som gick upp i rök (Haruki Murakami), Snöstormen (Vladimir Sorokin), En hemstad (Kristian Lundberg), September (Kristoffer Leandoer), Adams arv (Astrid Rosenfeld),
Fråga pappa (Jan Balabán), När duvorna försvann (Sofi Oksanen), Satans Dostojevskij (Atiq Rahimi) och Brinnande livet (Alice Munro).

  

 

5 kommentarer:

bloggbohemen sa...

Kyrö och Gardell har jag också på min vill-läsa-lista.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Kyrö känns extra spännande eftersom han är alldeles ny för mig.

Anna sa...

September och Ryssar... har jag just läst och de var läsning för mig.

Bokbrus sa...

Här fanns det många godbitar att välja på.

En av de böcker jag så extra mycket fram emot var Gardells bok nummer 2 i Torka inga tårar utan handskar - Sjukdomen. Läste ut den idag och blev inte besviken.

violen sa...

Jón Kalman Stefánsson såklart.....och många av de du skrivit om här.....:-)