lördag, januari 05, 2013

Tre nyanser av Knausgård

Jag måste absolut tipsa er om ett specialprogram från Kulturradion som sändes tidigare idag och som handlade om Karl Ove Knausgårds romansvit Min kamp 1-6. Jon Jordås, Eric Schüldt och Hedvig Weibull som alla arbetar på Kulturradion i SR P1 analyserar Min kamp och de gör det på ett personligt men samtidigt initierat sätt. Det var mycket spännande att ta del av deras diskussion eftersom de förmådde att hitta nya ingångar till romanerna och pekade på detaljer som jag själv inte alls har upptäckt eller tänkt på som viktiga för helheten. Man skulle kunna tro att man redan har sagt allt om Kanusgård och hans Min kamp, men icke. Det finns ännu några nya aspekter att upptäcka.

Du kan höra programmet (längd 44 min) direkt här, vänta på reprisen som sänds på måndag 7/1 kl. 18.15, ladda ner det som mp3 eller lyssna i SR:s app.

  Lyssna: Kulturradion : Min Knausgård 20130105 08:05