onsdag, oktober 10, 2012

Vem tror jag får Nobelpriset i litteratur i år?

Ärligt talat har jag inget författarnamn att svänga mig med, har inte ens en antydan till svar på frågan om vem jag tror/hoppas/vill får Nobelpriset i litteratur i år. Tranströmer är ju som tur är redan ute ur leken. Om den hårt tippade Murakami vinner blir jag förstås glad för jag gillar honom men jag blir kanske gladare om det blir någon som jag inte har läst. Och om det blir någon som jag inte ens har hört talas om, jag då blir det ju extra spännande och festligt med ett nytt författarskap att upptäcka.

Jag säger som Jessika Gedin sa när jag intervjuade henne för ett tag sedan - se Nobelpriset som världens största och mäktigaste boktips i stället för att tjata om att det helst ska vara någon som man redan har läst.

Jag hoppas på en överraskning i morgon.