söndag, oktober 14, 2012

Några Har du...? frågor

Förra veckan stötte jag på den här enkäten hos ett flertal bokbloggare, vet inte vem som var först och därför länkar jag inte. Enkäten är enkel. Den går ut på att jag ska sätta (x) ett kryss där jag känner igen mig. Vill man kommentera, är det fritt fram.


Jag har…
() ... ljugit i en recension för jag vet att förlaget/författaren läser recensionen. (Det skulle aldrig falla mig in.)
(x) ... fått recensionsexemplar
(x) ... och inte skrivit om boken på bloggen (Jag får väldigt många recensionsböcker utan att ha bett om dem, fler än jag nånsin hinner eller ens vill läsa, så att inte blogga om en bok som jag inte har beställt är vardagsmat.)
() ... sagt att jag inte har läst en bok jag har läst. (Vad är det för dumheter?)
() ... sagt att jag har läst en bok jag egentligen inte läst. (Dumheter, det också!)
(x) ... tjänat något på min blogg. (Jag tjänar lite på reklamen men den ekonomiska förtjänsten är högst symbolisk. Däremot har jag tjänat på min blogg på ett annat sätt - det är tack vare bloggen som jag idag får andra uppdrag såsom bokprat, surftåg och recensioner i tidningen och i radio.)
() ... har fått elaka kommentarer.
(x) ... blivit stressad av att blogga. (Tja, pressen att uppdatera bloggen så ofta som möjligt skapar automatiskt en viss stress.)
(x) ... tänkt sluta blogga. (Det är säkert en gång i veckan jag tänker tanken, men det är inget stort allvar i det. Inte än. Fortfarande för roligt.)
() ... hållit det hemligt att jag har en blogg. (Aldrig, snarare tvärtom.)
(x) ... gjort saker IRL som jag inte hade fått göra utan bloggen. (Ja, se ovan.)
(x) ... haft andra bloggar. (I början, för 6-7 år sedan, bloggade jag allmänt på en annan blogg som dock är borttagen sedan länge. Och idag har jag också en klassblogg som riktar sig till mina sfi-elever.)
() ... gjort min design på bloggen själv. (Nej, jag kan tyvärr inte det där med html-kodning.)
(x) ... betalat för något till bloggen. (Domänadressen är belagd med en årsavgift på ca 8 $.)
(x) ... läst en speciell bok bara för bloggens skull. (Tur att jag slipper uppge ett exakt antal, haha.)
(x) ... träffat en annan bokbloggare. (Många. Flera av dem till och med flera gånger och det är alltid lika trevligt.)