måndag, oktober 01, 2012

Är Bokmania så mäktig som statistiken säger? Och vad menas med det?

På sajten Ajour kan man i ett inlägg ta del av lite statistik från Twingly som har data på hur bloggar länkar till varandra. Med hjälp av siffrorna har Twingly gjort en lista över de mest länkade bokbloggarna i Sverige. Samtidigt menar de att dessa är de mäktigaste bokbloggarna i Sverige just nu. Det låter ju onekligen spännande men det finns ett problem, som jag och även t.ex. Enligt O ser det, nämligen att besöks- och länksiffror inte säger särskilt mycket om inflytande. Och vad betyder det att en bokblogg har makt? Jag vet inte. Sedan anser jag inte att det finns ett likhetstecken mellan många länkar och många besökare.

Hur som helst känner jag mig smickrad och glad över att hitta Bokmania på listans sjunde plats.

2 kommentarer:

Boktjuven Ingerun sa...

Kul!

Jo, jag undrade en sak. I dagens GP finns en recension av en bok om Kafka. Boken är från 1975 men nyligen översatt. Kan det ha varit den boken du pratade om? Kafka - en mindre litteratur. Gilles Deleuze & Felix Guattari.

Det verkar vara en faktabok. Fast den du pratade om var kanske skönlitterär?

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Nej, det är absolut inte den jag pratade om. Det var "Kafka på stranden" av Haruki Murakami.