måndag, oktober 01, 2012

Är Bokmania så mäktig som statistiken säger? Och vad menas med det?

På sajten Ajour kan man i ett inlägg ta del av lite statistik från Twingly som har data på hur bloggar länkar till varandra. Med hjälp av siffrorna har Twingly gjort en lista över de mest länkade bokbloggarna i Sverige. Samtidigt menar de att dessa är de mäktigaste bokbloggarna i Sverige just nu. Det låter ju onekligen spännande men det finns ett problem, som jag och även t.ex. Enligt O ser det, nämligen att besöks- och länksiffror inte säger särskilt mycket om inflytande. Och vad betyder det att en bokblogg har makt? Jag vet inte. Sedan anser jag inte att det finns ett likhetstecken mellan många länkar och många besökare.

Hur som helst känner jag mig smickrad och glad över att hitta Bokmania på listans sjunde plats.