tisdag, september 04, 2012

Må bästa bokbloggare vinna!

Under sommaren kunde vem som helst nominera en eller flera bokbloggar till Forma Books Blog Award och nu är finalisterna klara. Tre i kategorin vuxenlitteratur och tre i kategorin barn- och ungdomslitteratur. Den blogg per kategori som fått flest röster den 14 september kl. 17.00 vinner Forma Books Blog Award 2012. Må bästa bokblogg vinna!

Tillkännagivande sker den 17 september på Forma Books hemsida. Rösta kan du göra här. Om jag har röstat? Självklart.


De bloggar som går vidare till omröstning i kategorin Sveriges bästa bokblogg är följande:
Stringhyllan Liten men naggande god, med blick för litteratur som flyter utanför Allfarvägarna. Uppvisar stor självständighet, integritet och ett genomborrande förhållningssätt. Stringhyllan ser.

Enligt O Driven och ambitiös, med så täta inlägg att läsaren måste uppdatera sig flera gånger per dag. Kärleken till litteraturen svämmar över och drar dig med sig i svallvågorna. Oemotståndlig för den som vill vara mitt i samtalet.

Fiktiviteter Smart, bred och generös, med massor av länkar till egna bokbloggfavoriter. Beundransvärt läsvärd och dessutom behagligt vilsam för ögat. Här träder man in på bokspa. Alldeles gratis.

De bloggar som går vidare till omröstning i kategorin Sveriges bästa barn- och ungdomsbokblogg är följande:
Bokunge En blogg som älskar de små och vill ge dem det bästa. Nyanserad blogg som inte fastnat i gullighetsfällan, även om det visuella intrycket har hög mysfaktor!

Tonårsboken Äntligen en blogg där litteraturen inte tar några omvägar. Med hög fart förflyttar sig boktipsen mellan läsarna, inte mellan förmedlarna. Av tonåringar, för tonåringar, i tiden!

Unga böcker Seriöst och initierat om böcker för unga vuxna. Det finns massor av sådana böcker, och nu finns också en blogg som kan sålla agnarna från vetet. Vi förutspår ett bloggliv i rampljuset.