onsdag, september 05, 2012

I Babelstudion idag

Ni anar inte hur roligt jag haft idag. Eller kanske gör ni det? I hela tre timmar andades jag Babelluften - både före, under och efter inspelningen av veckans avsnitt. Och under ca tre kvart träffade jag Jessika Gedin.
 
Eftersom jag var inbjuden som gäst fick jag ett besökskort. Det ska jag nu spara som en souvenir.
 
Medan jag och programgästerna väntade och småpratade med varandra, finslipade Jessika Gedin sina frågor och repliker i studion på andra sidan väggen. Man kunde följa genrepet på en tv-skärm i rummet där vi satt. Det var ganska roligt att titta på, för gästerna "spelades" av två redaktionsmedlemmar.
 
 
Självklart passade jag på att få en bild i sällskap med programgästerna Maj Sjöwall och Jens Lapidus. Maj Sjöwall visade sig vara en mycket rolig person, vilket ni för övrigt kan se i Babel på söndag. Du kan också läsa ett inför-nästa-avsnitt-inlägg på Babel-bloggen.
 


Och sedan var det dags att gå in i studion eftersom studiomannen ropade på Jens och Maj. Jag fick också följa med in. Medan de två författarna instruerades om allt möjligt inför inspelningen, passade jag på att sekundsnabbt provsitta programledarfåtöljen, kolla bokbordet och, så klart, ta lite kort på omgivningen.

 


Själva inspelningen tog ca 1,5 timme och det var jätteroligt att få vara med om, även om man måste klappa i händerna på befallning. Fast man klappade ju gärna ändå. Det var inte heller några problem med att "fnissa och skratta spontant" när Maj Sjöwall pratade. Hon var rolig att lyssna på. Jag satt på första raden och undrar nu förstås om jag kommer att synas i tv på söndag, fast tanken på det känns lite smått läskig.


Enligt överrenskommelsen skulle jag träffa Jessika Gedin efter inspelningen för att intervjua henne. Jag var lite nervös men det gick jättebra. Jag spelade in vårt samtal om böcker, läsning och litteratur och har ungefär 30 minuter med material att renskriva och göra om till en text. Det jobbet måste jag spara till lördagen, hinner tyvärr inte tidigare. Men håll utkik i helgen, då kommer intervjun att publiceras här på bloggen.Det var jättetrevligt att prata med Jessika och jag är mycket glad att jag träffade henne. Hoppas det blir fler gånger. Jag hoppas också att kunna vara med när Babel sänder från Bokmässan.

7 kommentarer:

violen sa...

Låter helt fantastiskt kul och spännande! Ser fram emot mer från intervjun...

Lyrans Noblesser sa...

Jättekul, Ivana!

Jenny B sa...

Det låter som en toppendag! Ser fram emot din intervju!

Calliope sa...

Åh, så roligt du verkar ha haft det! Jag har sett en Babelinspelning live, och kan verkligen rekommendera det - det är gratis att gå dit och titta, så gör det alla ni som har chansen! Inspelningstiderna hittar man på programmets hemsida på svt.
Ser fram emot att se avsnittet på söndag!

Bokomaten sa...

Så himla roligt! Och vilka fina bilder! Naturligtvis böjer man sig fram lite extra över bilden på bokbordet.;) Ser fram emot lördag. Och söndag!=)

Ylva sa...

Wow, vad roligt att du fick en egen intervju med Jessika!

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Ja, det var verkligen jätteskoj igår. Och det är som calliope skriver, vem som helst kan anmäla sig till att vara publik, så testa någon gång om ni kan.