onsdag, september 05, 2012

I Babelstudion idag

Ni anar inte hur roligt jag haft idag. Eller kanske gör ni det? I hela tre timmar andades jag Babelluften - både före, under och efter inspelningen av veckans avsnitt. Och under ca tre kvart träffade jag Jessika Gedin.
 
Eftersom jag var inbjuden som gäst fick jag ett besökskort. Det ska jag nu spara som en souvenir.
 
Medan jag och programgästerna väntade och småpratade med varandra, finslipade Jessika Gedin sina frågor och repliker i studion på andra sidan väggen. Man kunde följa genrepet på en tv-skärm i rummet där vi satt. Det var ganska roligt att titta på, för gästerna "spelades" av två redaktionsmedlemmar.
 
 
Självklart passade jag på att få en bild i sällskap med programgästerna Maj Sjöwall och Jens Lapidus. Maj Sjöwall visade sig vara en mycket rolig person, vilket ni för övrigt kan se i Babel på söndag. Du kan också läsa ett inför-nästa-avsnitt-inlägg på Babel-bloggen.
 


Och sedan var det dags att gå in i studion eftersom studiomannen ropade på Jens och Maj. Jag fick också följa med in. Medan de två författarna instruerades om allt möjligt inför inspelningen, passade jag på att sekundsnabbt provsitta programledarfåtöljen, kolla bokbordet och, så klart, ta lite kort på omgivningen.

 


Själva inspelningen tog ca 1,5 timme och det var jätteroligt att få vara med om, även om man måste klappa i händerna på befallning. Fast man klappade ju gärna ändå. Det var inte heller några problem med att "fnissa och skratta spontant" när Maj Sjöwall pratade. Hon var rolig att lyssna på. Jag satt på första raden och undrar nu förstås om jag kommer att synas i tv på söndag, fast tanken på det känns lite smått läskig.


Enligt överrenskommelsen skulle jag träffa Jessika Gedin efter inspelningen för att intervjua henne. Jag var lite nervös men det gick jättebra. Jag spelade in vårt samtal om böcker, läsning och litteratur och har ungefär 30 minuter med material att renskriva och göra om till en text. Det jobbet måste jag spara till lördagen, hinner tyvärr inte tidigare. Men håll utkik i helgen, då kommer intervjun att publiceras här på bloggen.



Det var jättetrevligt att prata med Jessika och jag är mycket glad att jag träffade henne. Hoppas det blir fler gånger. Jag hoppas också att kunna vara med när Babel sänder från Bokmässan.