lördag, september 15, 2012

Ger bort en bok - räddar någons helg! Kanske...

Ge bort en bok och rädda någons helg är slagordet på facebook idag eftersom den är den 15 september och det betyder att det Bokgivardagen: Ni vet alla de där böckerna man läst och som sedan bara står i bokhyllan och samlar damm? Visst borde någon annan få läsa dem?

Nu är det dags igen att ge bort böcker. Det är förstås roligast om många gör det samma dag. Så det blir så där så att bussarna, caféerna, tvättstugorna och arbetsplatserna liksom svämmar över av böcker och pockande läslust!

Så här kan det gå till: skriv en liten lapp med texten "Varsågod att läsa! Ge-bort-en-bok-dagen på fb 15/9-12" Lägg lappen i boken och skjuts iväg med boken till ett bra ställe där någon lässugen boknörd lätt hittar den. (Okej, man måste inte vara boknörd, men lässugen är alltid bra att vara.)

Hjälp gärna till att sprida evenemanget!


I brist på caféer, tvättstugor, väntrum och bussar där jag bor ger jag bort böcker utanför mitt eget hus. Det är inte lätt när man som jag bor lite off och det är lördag och man inte har något ärende till stan. Men eftersom det är fint väder och folk passar på att promenera i höstsolen, kan mitt bokgivarbord fylla sin funktion. Jag hoppas.