fredag, september 28, 2012

Aino Trosell om "Krimineller"

Kvinnoförfattare, glesbyggdsförfattare, deckarförattsre, arbetarförfattare - Aino skriver inom ett brett fält. En av mina svenska favoritförfattare, jag tycker mycket om hennes berättelser om kvinnor och livet.

Nu är hon aktuell med novellboken "Krimineller" och jag lyssnar på henne i Ljudboksprisets monter.

"Deckarförfattarnas soffor är mycket trevliga att sitta i", säger Aino och skrattar.

Novellen är den ultimata författarskokan, det är i det formatet man övar skalor, enligt Aino. Mycket roligt att skriva. Krimineller är en ny genre och Ainos uppfinning och hon presenterar några av dem för oss i publiken. Jag blir lässugen! Möjligen hörsugen eftersom boken finns även som ljudbok.

"Jag vill läsa boken medan jag skriver den, jag vill veta hur det går", säger hon. Hon betättar också att det är befriande att vara lite äldre och våga unna sig att inte styras av genrer och former.

Det var ett inspirerande och trevligt samtal.