onsdag, augusti 29, 2012

Hur jag blir lässugen och drabbad av ha-begär


Att se så här vackra böcker kan bara sluta på ett sätt - jag blir lässugen och vill ha om inte alla fyra, så åtminstone ett par av dem. Jag valde Doftande trädgårdar för de blinda och Ansikten i vattnet till att börja med, Hör du ugglorna? och Vid alfabetets gräns väntar jag i så fall med till ett senare tillfälle, för det är ju det här med lästid också.

Jag har inte läst något av nyzeeländskan Janet Frame (1924-2004) tidigare men förstår nu att hon är en i sanning intressant författare som till och med figurerade i Nobelprissammanhang medan hon levde. Klart att jag måste bekanta mig med hennes författarskap! Längtar redan.

Har du läst någon av böckerna? Vad tyckte du?

4 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Verkligen vackra böcker och jag gillar att läsa Janet Frame, hunnit bara med Doftande trädgårdar för de blinda.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Jag ska nog börja med den. Redan i kväll.

Bokomaten sa...

Just läst ut Ugglor gråtor och är helt golvad. Jag har velat läsa Janet Fram i så himla många år, sedan jag såg Jane Campions film "En ängel vid mitt bord" (boken har jag också hemma, men inte kommit mig för..) och är inte besviken. Förr eller senare tar man tag i de där författarna man verkligen vill läsa, även om det kan dröja ett tag ibland. Jag kommer läsa alla fyra av de här och jag förstår fullständigt varför man pratade om henne i nobelprissammanhang. Hon var ju värdig priset redan vid debuten, nästan! Galet.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Bokomaten: Så är det för mig också, att jag ibland "väntar" i flera år tills jag läser en författare som jag är nyfiken på. Som om man behövde växa in i läsupplevelsen först och göra sig själv värdig den, på något sätt. Det är ganska speciellt. Och fint.