tisdag, augusti 21, 2012

Ett snyggt och smidigt pocketfodral

Sist jag läste en pocketbok, som för övrigt var Virginia Woolfs Mrs Dalloway (ja, det kommer en recension rätt snart) testade jag att använda ett pocketfodral som jag hade fått som varuprov från www.pocketfodral.se .

Mrs Dalloway iklädd ett skinnfodral

Jag har aldrig haft ett pocketfodral förut, eller jo, en gång hade jag en sådan plastig, hård, genomskinlig sak som hela tiden gled av boken. Den slängde jag rätt fort. Därför var jag en aning fundersam över om ett pocketfodral i skin är något att ha och att testa. Jag föreställde mig att dito skulle vara relativt tungt, klumpigt och att boken skulle glida ur det stup i kvarten. Hur gick det? Här nedan kommer en sammaställning.

  • Kändes fodralet tungt? Nej, inte alls. När det gäller vikten märkte jag ingen avgörande skillnad.
  • Kändes fodralet klumpigt i handen? Nej. Greppet om "skinnet" var faktiskt skönt och det gick lätt att vika ihop boken med baksidorna mot varandra när jag ville hålla den med bara en hand. (Jag gör gärna så med pocketböcker.)
  • Hade boken tendenser att glida ur fodralet? Nej, inte en enda gång. Fodralet har en mycket bra passform.
  • Finns det några andra plus? Ja, tre. 1) Gummisnodden som ska drars över när boken är stängt och kanske ska ligga i väskan. Skyddar bra. 2) Bokmärkesbandet är ju alltid praktiskt att ha. 3) Det passar mig att eventuellt kunna stoppa i en anteckningslapp och en liten penna bakom fodralets flik.
  • Finns det några minus? Jag kommer inte direkt på några. Om man tänker göra sig av med pocketten efteråt eller inte bryr sig så mycket om hur pärmarna kommer att se ut, är ett skinnfodral så klart onödigt.
  • Finns det fler färger? Ja. Svart, brun och röd.
  • Får man plats även med en tjock pocketbok? Ja, självklart. Jag testade med Cora Sandels Alberte-serien som är på 740 sidor och det var inga problem.
  • Är materialet ett äkta skinn? Ja, mjukt och fint. Sömmarna är snygga.
  • Vad kostar fodralet? Under augusti 125 kr, annars ligger ordinarie pris på ca 149 kr.
  • Finns det fler modeller? Ja, det finns även en tunnare variant.
Avslutningsvis vill jag dela med mig av en personlig och lite rolig iaktagelse som gäller fodralet. Det är så här: På min iPad har jag också ett svart skinnfodral med ljusa sömmar på och när pocketboken (med fodralet på) låg bredvid paddan på skrivbordet på jobbet (jag läser ibland några sidor på lunchen), såg de väldigt snarlika ut (förutom storlek då, förstås). Men det bästa var att pocketboken kunde lätt utges för att vara en vanlig kalender av filofax-typen. Jättebra om man vill smygläsa i fikarummet.

För information om återförsäljare mm klicka här.