onsdag, augusti 01, 2012

En tjeckisk Andrew Kaufman?

En av böckerna som ligger i bokhögen närmast mig heter Nanobook och är skriven av en tjeckisk kille som kallar sig Mardoša (1974). Jag undrar om han är ett slags tjeckisk variant på Andrew Kaufman, ni vet han med de knasiga och fantasisprudlande böckerna Alla mina vänner är superhjältar (här) och Den krympande hustrun (här). Varför dessa Kaufman-vibbar? Jo, jag läste baksidestexten:

Nanobook är en klassisk kärlekstriangel i internetåldern, en modern saga, ett litterärt piktogram. Datasnillet iTom och naturvännen Eliška är två motpoler som dras till varandra. Deras förhållande ställs på sin spets när iTom tappar bort sin digitala hund och möter 90/60/90 i cyberrymden. Nanopiloten är jokern i leken – för när virusen dyker upp går ingen säker!

Det här kommer att bli en intressant läsning, tror jag. Även Milan Cais illustrationer tyder på det. Hoppas på skratt.

iTom (teknikoptimist, passionerad spelare, entusiastisk internetsurfare) och hans flickvän Eliska (naturvän, intresserad av naturmedicin, teknikpessimist)

5 kommentarer:

Böckerx3/Metta sa...

Men va spännande! Ser fram emot ett utlåtande :)

Feelgoodbibliotekarien sa...

Jag kommer och tänka på Etgar Kertzer av din beskrivning... Kan kanske kalla honom fö en israelisk Andrew Kaufman :-)
Bl.a. Novellerna i Åtta procent av ingenting

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Böckerx3/Metta: Vi får se.

Feelgoodbibliotekarien: Tack för tipset om EK och boken "Åtta procent av ingenting". Lägger genast in titeln på min boklista.

Anonym sa...

Tackar för det boktipset. Ska kolla upp författaren.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

varsågod :-)