tisdag, augusti 28, 2012

Babel & Bokmania - är det sant?

Nu ska ni få höra, för plötsligt händer det. Jag har fått mejl från den pressansvarige för Babel och han undrar om jag som bokbloggare skulle vilja att a) intervjua Jessika Gedin och b) göra ett eller flera inspelningsbesök i Babel-studion. Om jag skulle vilja? Kära nån, hur många svarsalternativ finns det på den frågan? Rätt, bara ett. Så när chocken hade lagt sig och jag fick tillbaka rörelse- och tankeförmågan (vilket tog ungefär ett dygn må ni tro), svarade jag att jamenvisst, det vill jag så klart hemskt gärna göra. En vecka har jag nu funderat över frågorna till Jessika och jag tror att jag är klar med dem. Men hur är det bäst att göra med intervjun? Mejla? Ringa? Träffa henne? Ett personligt möte vore roligast, så det hoppas jag på. Min tanke är att spela in intervjun och sedan lägga ut ljudfilen på bloggen.

I morgon spelas sässongens första avsnitt av Babel in men eftersom jag är så dum att jag gått och blivit sjuk blir det inget inspelningsbesök redan den här veckan, vilket vore förstås jätteroligt med tanke på vilka gäster som kommer (Karolina Ramqvist, Mikael Niemi och Caitlin Moran). Det får bli en Babel-utflykt nästa vecka. Då hoppas jag också att genomföra intervjun med Jessika efter inspelningen, hoppas att hon kan då.

I höst kommer Babel att sändas på söndagar klockan 20 och även Daniel Sjölin kommer att vara med på ett hörn. Han ska göra nedslag i den svenska skönlitteraturen och testa olika litterära platser i verkliga livet. Det kan bli kul. Första avsnittet sänds nu på söndag den 2 september. Då sitter jag garanterat bänkad framför teven.