torsdag, juli 19, 2012

Boken jag inte vågar köpa

Tänk att jag inte vågar beställa en bok, vad tokigt. Boken min rädsla gäller är en av dessa tre, till råga på allt en barnbok.Jag har aldrig varit någon anhängare av handarbete, avskyr att sy (även om det gäller så lite som en lös knapp) och stickning i skolan var pest och pina. Det finns inte på kartan att jag ens skulle fantisera om att ägna mig åt att sy eller sticka. Fast i min ungdom hade jag en period då jag broderade snygga dukar (jovars) och jag minns att jag även visste hur man virkar. Men det är så länge sedan att det knappt räknas längre.

Så kom det sig att jag för ca två veckor sedan såg en artikel om amigurumi och Mia Bengtssons böcker (de som syns på bilden) och överfölls av lust att börja virka. Jag?! Virka?! Nej. Jo. Nej. Äh, jagvetinte. Virka små figurer?! Jag kan ju inte. Och varför? Vad skulle jag med dem till? Fula skulle de säkert bli också. Men lite kul vore det ju att prova, eller vore det inte?

I vilket fall så ligger böckerna i kundkorgen men att klicka hem dem vågar jag inte.