onsdag, juni 13, 2012

Årets bästa ljudböcker är sju

Stora Ljudbokspriset 2012 (tidigare Iris ljudbokdpris) kommer att gå till någon av dessa sju ljudböcker: Alla mina vänner är superhjältar (Andrew Kaufman, uppläsare Morgan Allling), Delhis vackraste händer (Mikael Bergstrand, uppläsare Björn Granath), Felicia försvann (Flelicia Feldt, uppläsare Julia Dufvenius), Hundpojken (Eva Hornung, uppläsare Jonas Malmsjö), Minnet av en smutsig ängel (Henning Mankell, uppläsare Angela Kovács), Stjärnlösa nätter (Arkan Asaad, författaruppläsning) eller Änglarnas svar (Stefan Einhorn, uppläsare Torsten Wahlund).Tre av de sju nominerade böckerna är producerade av det lilla ljudboksförlaget A Nice Noise , vilket jag tycker är extra festligt.

Vinnaren kommer att presenteras på Bokmässan den 27 september. Jag tänker vara där. Två av de nominerade ljudböckerna har jag lyssnat på (Alla min vänner är superhjältar och Stjärnlösa nätter) och en har jag läst i pappersform (Felicia försvann). Kanske två till vill jag bekannta mig närmare med, frågan är bara vilka. Vilka av böckerna har du hört/läst?