söndag, maj 20, 2012

Ett välfyllt pocketpaket

Det kom ett paket med fyra härliga pocketböcker i, ett litet urval ur Brombergs pocketutgivning i vår. De känner sig uppenbarligen stolta över sin pocketlista och jag tycker att det har de all rätt att vara, för tittar man på den ser man många lockande titlar. Förutom de fyra som syns på bilden finns t.ex. även Det stora huset av Nicole Krauss som för övrigt fått ett himla snyggt omslag, faktiskt snyggare än den inbundna versionen, tycker jag (och här finns min recension av boken).


Jag har redan läst tre av romanerna, den som jag i så fall har kvar är Majgull Axelssons Moderspassion och jag kan mycket väl tänka mig att läsa den en vacker dag eftersom Majgull var under en lång period en favoritförfattare, fast sedan tröttnade jag lite på hennes författarskap. Det blir så ibland, man kan "föräta" sig sådant också. Men jag tyckte om att lyssna på henne vid ett flertal tillfällen när hon berättade om Moderspassion.

Umerto Eccos bok Begravningsplatsen i Prag läste jag med öronen i höstas och gillade den men det blev ingen recension, tiden räckte inte till just då. Det är absolut en bok att rekommendera, fast man får lov att räkna med lite ansträngning. Ecco kräver alltid uppmärksamhet.

Frihet av Jonathan Franzen var jag ohejdat förtjust i, här finns recensionen.

Och så har vi Sara Paborns lilla bokpärla Tuppen och havet som alla borde unna sig i hängmattan eller på strandfilten. En härlig, smårolig och tänkvärd bok (min recension finns här).

Det är roligt att böckerna finns i pocket nu. De finns även som e-böcker men vem vill ha en läsplatta med sig på stranden och riskera att någon stjäl den medan man är och badar?