söndag, februari 26, 2012

Det orange kuvertet från Allmänna Boknördsmyndigheten

Kommer kuvertet nu igen, brukar min första tanke vara när jag fiskar upp den årliga orange hälsningen från pensionsmyndigheten ur brevlådan. Utan någon som helst entusiasm, vill jag tillägga.


Undrar om ni som varit med länge kommer ihåg att jag 2009 inspirerades av färgen på kuvertet till att lägga upp alla orange böcker som jag då hade i bokhyllan, vilket spred sig runt om på bokbloggarna och många gjorde likadant. Det var roligt.

Nu kommer en ny variant på temat, kanske en som rent av kan bli återkommande, vem vet. Rubriken är: Årets orange boktips. Eftersom innehållet i våra orange kuvert bygger på pengar vi lyckades samla ihop under föregående år, dvs 2011, lyder uppmaningen som följer:

Välj ut 1-2 böcker ur 2011-års utgivning som du har läst, gillat och vill tipsa andra om. Ett ofrånkomligt villkor för boktipset är att bokens/böckernas omslag är (någorlunda) orange till färgen. Du ska naturligtvis ta en bild på böckerna.

Är du med? Lämna i så fall en kommentar här så att jag och andra kan surfa över och titta. Om du inte har en egen blogg men är med på facebook eller twitter, kan du visa dina böcker där. (Jag heter Bokmania/Ivana på twitter och Bokmania-bokblogg på facebook. Är lätt att hitta.) Och låna gärna den fula kuverbilden :-)

Mina två orange boktips ur 2011-års utgivning är Indignation av Philip Roth (recenseras här) och Det stora huset av Nicole Krauss (recenseras här). Stora och på var sitt sätt oförglömliga romaner båda två.