onsdag, februari 22, 2012

Bokrea 2012: en ljummen tillställning

Årets bokrea är varken bra eller dålig, den är ljummen. Känns mest som repris på 2010-års bokutgivning med en lätt kryddning av 2011-år storsäljare (det är skönlitteratur för vuxna jag pratar om). Inget ont i det, där finns många bra och läsvärda titlar att finna, har själv läst många av böckerna. Men om det går hitta Riktiga Guldkorn i katalogerna? Nej. Tyvärr. Där har festen kommit av sig, där har nog bokrean spelat ut sin roll.Fast en liten "gammal" godbit (från 2009) har jag hittat: Midaqq-gränden av Nobelpristagaren Naguib Mahfouz - boken ingår i mitt livslånga läsprojekt när det gäller Nobelpristagare. Sedan har jag också köpt Här av Wislawa Szymborska för just den samlingen har jag inte läst.

E-böcker har också rea i år och jag passade på att ladda ner Tillrättalägganden av Jonathan Franzen, trots att jag redan har boken i pocket (och med pytteliten text). Sedan fick det bli en handbok också, Framgång med facebook av Nina Jansdotter då jag tycker att det där med nätverkande i sociala medier verkar spännande.


Tidigare idag tipsade jag om bokreaböcker i SR P4 Sörmland, det var tre snabba tips. Vilka? De här:
Lyssna: Boktips: Hjärtblad, Niceville och Båten.