onsdag, januari 25, 2012

Bokmässan Örebro


Den 13-15 april äger Bokmässan Örebro 2012 rum. Jag minns att jag besökte bokmässa i Örebro 2007 och att det fanns både många bra och intressanta utställare och många seminarier, fast jag då hann med bara ett enda. I fjol låg bokmässan i Örebro på is men nu tar de nya friska tag, vilket är förstås roligt. En nystart.

Det är bara en timmes bilresa från Eskilstuna och en bokmässa på våren också känns inte alls fel. Visst, den här kan inte mätas med den i Göteborg när det gäller omfång, men det kan också vara en fördel. Det blir lite intimare och lugnare.

På twitter har det annonserats spännande och aktuella författare som kommer att medverka i april. På hemsidan står det inte så mycket om programmet än men informationen borde komma snart. Allt annat vore konstigt då april inte är så himla långt bort längre.

Temat för årets utgåva av Bokmässan Örebro är Läsfest för alla. Läslust och läsfrämjande står i centrum, boken i en rad skepnader (inbunden, digital och som seriealbum) kommer att lyftas fram. Nyheter för vårens mässa är också extra fokus på områden som den nordiska deckaren, mat och klimat, serier, fantasy och manga samt teckenspråkskultur.

Ett hundratal seminarier, författarsamtal, kulturdebatter och uppläsningar ingår i inträdesbiljetten (en vuxenbiljett för en dag kostar endast 125 kr), det är bara att ta för sig. Det är jättebra att seminarierna inte kostar något extra, tycker jag.

När jag besökte bokmässan Örebro för fem år sedan ägde den rum på Örebro slott och det var en väldigt fin miljö. I år är det ändring på den punkten, platsen är Conventum Arena. Där finns det större ytor och plats för fler utställare.

Jag smider allvarliga planer på att ta mig till Örebro i april. Kanske är fler bokbloggare sugna? Det vore inte fel med en liten bokbloggarträff.