söndag, december 11, 2011

Medlemskap i bokklubben Gondol i julklapp?

Sedan jag i våras blivit ett slags hedersmedlem i Bonniers litterära klubb Gondol, har jag fått hem flera nya böcker som jag verkligen är glad över. Gondol har böcker från alla möjliga förlag stora som små, inte bara från Bonniers, även om just månadsböckerna är övervägande deras.Det är författare som Steve Sem-Sandberg, Elin Boardy, Philip Roth, Joyce Carol Oates, Jonas Karlsson, Mia Ajvide och Tomas Tranströmer som under tiden haft sina böcker som månadens böcker. Man ser direkt att det handlar om litterär litteratur och inte kommersiell litteratur och det är just vad jag gillar och uppskattar med Gondol eftersom det är den typen av böcker som jag själv helst läser och skriver om på Bokmania.Medlemstidningen som medföljer varje månadens bok innehåller alltid en lång artikel som fokuserar på den akuella författaren och hans bok samt tipsar om en mängd andra titlar ur bokklubbens hyllor. Artiklarna är intressanta att läsa och välskrivna. (Jag sparar tidningarna till och med, har de ihop med ViLäser som jag inte heller kan göra mig av med efter att jag är klar med ett nummer.) Senaste numret av Gondol-tidningen finns här, om du vill titta.

Kanske kan medlemskap i Gondol vara en julklapp till dig själv eller någon annan? Då får du helt klart ett urval av det bästa ur aktuell bokutgivning. De har också rätt schyssta medlemsregler, se gärna själv. Och om du vill bli medlem, kan du smidigt använda bannern som ligger här på bloggsidan till höger. God BokJul :-)