tisdag, december 06, 2011

Bullar & Böcker & Boknördsbabbel samt tips på hårda julklappar

Jag hade så roligt igår kväll när jag var på besök på landsortsbiblioteket i Alberga utanför Eskilstuna. Jag var inbjuden dit för att dels kåsera om mitt liv som boknörd (ojojoj, jag rodnar nästan), dels för att ge lite boktips inför julen. Myyyycket trevligt allting. Det var andra gången jag besökte Alberga och jag hoppas verkligen få komma tillbaka fler gånger. Bokflöden sinar ju aldrig, så det borde inte vara ont om böcker att tipsa om.

Mina boktips från igår syns uppstaplade på bilderna och på listan här nedan men de är så klart att betrakta som Bokmanias boktips inför julen till var och envar som är i behov av några.
Och här kommer hela listan (länkarna går till recensionerna/mer info här på bloggen):
Jag tipsade också om det nya bokformatet Excess och visade "Hundraåringen" som exempel. Sedan kunde jag förstås inte heller låta bli och berätta om Novellixerna som man nu till och med kan prenumerera på. Och naturligtvis visade jag också den underbara samlingsutgåvan med Tomas Tranströmers dikter och prosa. Den kommer säkert att ligga under många julgranar - eller hoppas jag i alla fall.

Om du vill köpa några av böckerna så kan du göra t.ex. på nätbokhandlen Fritz & Ståhl (fraktfritt före jul).