fredag, november 04, 2011

Horace i Babel

Jag har alltid varit svag för Horace Engdahl så det var ett kärt återseende att se honom gästa Babel igår kväll. Efteråt blev frestelsen att läsa hans bok "Cigaretten efteråt"alldeles för stor, så trots att jag är halvvägs i fyra böcker lånade jag Engdahls bok som e-bok. Det är så lätt gjort med bara ett par klick.

"Cigaretten efteråt" är mikrobetraktelser där Horace Engdahl ger perspektiv på tidsanda och vardagsbeteenden, på litteraturen och dess skugga kritiken, på historien och drömmen, läser jag hos förlaget.

Jag hoppas få en stor dos av Horaces kvickheter.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker att det är fint att se den vänskap som Horace och Stig verkar besitta.

Nattens bibliotek sa...

Den fick så dålig kritik i Kulturnytt i P1 att jag tappade lusten. Jag som också varit så "svag" för honom.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Bokdjungeln: Instämmer, det syntes på dem att de varit själsfränder sedan länge. Det var fint att se.

Nattens bibliotek: Jasså? Nåja, jag får väl bilda mig en uppfattning själv. Har ju inte köpt boken, bara lånat, så om den visar sig vara tråkig har ingen skada skett.

Anonym sa...

Har inte läst något av varken Stig eller Horace, ska bli intressant att se vad du tycker om Cigaretten efteråt, jag blev i alla fall nyfiken pga Babel.

Anonym sa...

Jag är mycket svag för Horace - blandningen intelligens + kvickhet+ lagom dos ödmjukhet är svårt att motstå! - Har läst hans essäer om romantikerna - bra; plötsligt förstår man i alla fall något om dessa gåtfulla poeter!

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Bokdjungeln: Boken är utläst nu, ska plita ner ett inlägg så fort jag hinner.

Lustigkulle: Jag har för mig att jag läste delar av den när jag pluggade litteraturvetenskap för drygt tio år sedan men minns inte så värst mycket längre.