torsdag, november 17, 2011

"De kanske lämpade" av Peter Hoeg ska läsas om

Gårdagens twitterkväll resulterade i att jag, Snowflakes in Rain, Vixxtoria och efter lite om och men även Spectatia bestämde oss för en gemensam omläsning av De kanske lämpade (1993, Sverige 1995) av dansken Peter Hoeg. Vi var nämligen rörande eniga om att vi minns romanen som en stark bok som vi gärna skulle vilja läsa om men inte riktigt vågar av rädsla för att den kanske inte skulle hålla den här gången. Så efter lite ömsesidig pepp bestämde vi oss att helt enkelt köra en omläsning. Ni som är med på twitter och följer våra flöden kommer inte att kunna undvika hashtaggen #dkl och våra kommentarer och tankar under omläsningens gång.

Vill du vara med? Det är bara att haka på.

De kanske lämpade handlar om några barn (ungdomar) på en privatskola i Köpenhamn, tiden är 60-/70-tal. Skolan är ett schemalagt helvete. Det är en mycket grym värld jag minns, lite som Ondskan av Guillou fast värre, har jag en kvarvarande känska av. Det var också något med skolklockan som till varje pris måste sättas ur spel... Och är inte boken till och med självbiografisk? Hur var det nu... ?

Jag minns att jag var mycket gripen av boken. Om jag blir det i lika hög grad nu, 15 år senare, återstår att se.

5 kommentarer:

enligt O sa...

Jag har faktiskt inte läst den och skulle gärna hänga på beroende på vad ni har för tidsplan. Lässvackan just nu är inte att leka med.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Någon läsplan har vi inte alls pratat om. Vi är nog oerhört flexibla. Haka på, det blir som det blir :-)

Full bokhylla sa...

Åh, en av de stora favoriterna. Har läst den flera gånger men ska fundera på en omläsning och oavsett vilket följa er läsning!

Bokomaten sa...

Följde er diskussion lite på twitter och blev lite sugen, men har så mycket annat jag vill läsa och är lite som ni rädda att förstöra upplevelsen. SOM jag läste Hoeg som tonåring. Vilken idol han var.

yanmaneee sa...

ultra boost 3.0
nike air vapormax
christian louboutin
off white jordan 1
yeezy shoes
balenciaga
kyrie irving shoes
vans outlet
cheapjordans
kyrie 4